Over ons

Geloof in het gezin is een project van de Christelijke Gereformeerde Kerken om ouders en kerken te ondersteunen in de christelijke opvoeding. We hopen natuurlijk ook ouders uit andere kerken te kunnen inspireren en we werken samen met allerlei christelijke organisaties. Onze speerpunten zijn:

Materialen

Naast het verzamelen en onder de aandacht brengen van al het materiaal dat er al is, werken we (mee) aan de ontwikkeling van nieuw materiaal. We hebben een eenmalig magazine uitgebracht met een heleboel inspiratie om thuis op de bank te lezen, of er samen met andere ouders mee aan de slag te gaan. Materiaal voor gezinsmomenten rond de Bijbel heeft ook onze aandacht en we zoeken nieuwe wegen om alle ouders hierin een helpende hand te bieden.

Website

Het online opvoedplein brengt vraag en aanbod samen. We zijn in contact met diverse organisaties en vragen of ze hun materiaal met een grote groep willen delen. Zodat er heel veel te ontdekken is. Het is een site die continu in ontwikkeling blijft.

Ons opvoedplein is een plek waar je heerlijk kunt grasduinen, ideeën opdoen en antwoorden vinden voor al je vragen rond opvoeding.

Plaatselijke gemeente

Voor kerken zijn wij vraagbaak, denktank en uitvoerder. De ene gemeente heeft behoefte aan tips voor materiaal voor een opvoedkring, een andere nodigt ons uit om mee te denken in het opzetten van opvoedingsondersteuning. Weer een ander nodigt ons uit om een thema-avond te verzorgen.

Missie

Nog meer lezen over onze uitgangspunten? Download dan hier onze missie.

Dit project steunen

We zijn dankbaar dat via de kerkelijke omslagen van de Christelijke Gereformeerde kerken een financiële bijdrage aan dit project wordt geleverd. Wanneer u dit project wilt steunen met een gift, waardoor we nog meer mogelijkheden krijgen om kerken en ouders de helpende hand te bieden, kunt u dit doen door uw bijdrage over te maken naar Deputaten Kerkjeugd & Onderwijs of één van de betrokken jeugdbonden, onder vermelding van 'Geloof in het gezin'.PROJECTLEIDER GELOOF IN HET GEZIN (VANUIT CGJO)
Arjen Uil
Het is de passie van het team van de CGJO om gezinnen en gemeenten te ondersteunen in de geloofsopvoeding. Ik vind het mooi om ouders in deze uitdagingen bij te staan, aan te sporen en te inspireren in het leven met God.
PROJECTLEIDER GELOOF IN HET GEZIN (VANUIT LCJ)
Margreet van den Berg-van Brenk
Ik ben een moeder die haar kinderen christelijk wil opvoeden. Biddend en werkend ga ik m’n weg. Ik geniet van het gesprek met andere ouders. Vooral als ik merk dat ze de weg naar het Vaderhart en de weg naar het kinderhart zoeken.