Tips voor het vieren van Pinksteren

Pinksteren is een feest waarop er wat te beleven valt. We lezen in Handelingen over vuur, wind, vreemde talen en bekeringen. Wat heeft dat met jouw leven te maken? En met het leven van je kind?

Als je met Pasen begon te tellen vanaf 1, dan ben je nu bij de vijftig. En dan heb je direct de letterlijke betekenis van het woord Pinksteren: vijftig. Vier het feest van de uitstorting van de Heilige Geest met de gemeente en vier het thuis. En probeer duidelijk te maken wat de uitstorting toen te maken heeft met het leven van je kind nu.

Voor dat laatste kan het boek “Zo werkt God” van Tanneke Dorgelo-Sluiter helpen. Het gaat over de vrucht van de Geest. Ieder hoofdstuk behandelt een ‘partje’ van de vrucht: liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Met de eerste twee hoofdstukken kun je direct aan de slag.

Download hier de eerste twee hoofdstukken over de vrucht van de Geest.

Pinksteren heeft ook alles met zending te maken. Ken je mensen die elders in de wereld het evangelie verkondigen? Maak een tekening of schrijf een brief en laat hun op die manier weten dat je voor hen bidt en aan hen denkt.

Margreet van den Berg-van Brenk

Geloof in het gezin

Geloof in het gezin wil ouders en kerken inspireren en ondersteunen bij de christelijke opvoeding. Het LCJ en de CGJO zetten zich daarvoor in en schrijven voor deze website artikelen, blogs en materialen.