Tips voor het vieren van Hemelvaartsdag

Hemelvaartsdag is een feest dat gemengde gevoelens kan oproepen. De Heere Jezus was als mens zo dichtbij. Iedereen kon Hem zien, Hem aanraken. En dan gaat Hij weg. Als dat alles is waar we met Hemelvaart aan denken, is het eerder een treurig gebeuren dan iets feestelijks. Daarom is het mooi om met je gezin verder te kijken. Dan ontdek je dat Hemelvaartsdag echt een feestdag is: de kroningsdag van onze Koning!

Wil je je kind leren dat de christelijke feesten verband met elkaar houden? Maak dan op Eerste Paasdag met elkaar een lang lint, met daarop de cijfers van 1 tot en met 50. Iedere dag streep je een cijfer weg. Te beginnen bij 1. Ben je bij de vijftig dan is het Pinksteren. Bij de veertig is het Hemelvaartsdag. Het werk van de Heere Jezus op aarde is helemaal klaar!

Het feest van Hemelvaart is niet alleen een feest om terug te kijken naar wat de Heere Jezus heeft gedaan, het feest geeft alle aanleiding om vooruit te kijken. Naar wat we verwachten: de wederkomst van de Heere Jezus op de wolken. Zoals Hij is weggegaan, zal Hij terugkomen.


Thuis kun je deze donderdag op allerlei manieren inhoud geven. Nieske Selles geeft in het boek “Vier het samen” veel suggesties voor het vieren van de christelijke feesten, oud en nieuw, doopdag, verjaardag en bid- en dankdag. Hieronder vind je drie verwerkingsvormen uit het genoemde boek.

Is het bij jou Hemelvaartsdag voordat je er erg in hebt? Nieske kan je dan ook helpen. Via de facebookgroep Vier het samen deelt ze voor ieder christelijk feest ideeën en tips. Alleen dat vieren moet je wel echt zelf doen…

Margreet van den Berg - van Brenk

Geloof in het gezin

Geloof in het gezin wil ouders en kerken inspireren en ondersteunen bij de christelijke opvoeding. Het LCJ en de CGJO zetten zich daarvoor in en schrijven voor deze website artikelen, blogs en materialen.