40 dagen opstaan met het hele gezin

'Opstaan’, op het oog een gewoon woord. Tot het moment dat Jezus er een dimensie aan gaf die niemand voor mogelijk hield. Hij weet als geen ander: zonder vallen, geen opstaan. Jezus is opgestaan – en wij? Op 1 maart start de veertigdagentijd. Met ’40 dagen opstaan’, de handige scheurkalender van Tear, kun je met het hele gezin betekenis geven aan deze bijzondere periode voor Pasen.

Voor de allerjongsten

Iedere dag lees je een inspirerende overdenking en een tip hoe je een eerlijke en duurzame leefstijl in de praktijk brengt. Lees hem thuis, met je kring of je kerk.

Bij de kalender hebben we een gezinsschriftje van Jente toegevoegd zodat ook de allerjongsten mee kunnen doen met de veertigdagentijd. Het schriftje staat boordevol vragen, liedjes en opdrachtjes-om-te-doen aan tafel of vlak voor het slapen gaan.

Bij de kalender krijg je ook een leuk spaarpotje die je kind zelf in elkaar kan knutselen. Tijdens de 40-dagentijd sparen we dit jaar voor het werk van Tear in vluchtelingenkampen in Noord-Irak. In het kamp voorziet Tear kinderen van traumahulp en gezond voedsel.

Bestel de kalender én het bijpassend gezinsschriftje via www.40dagenopstaan.nl.

De kalender voor de volwassenen in het gezin gaat dit jaar over jouw persoonlijke wandel met God. Vaak een proces van vallen en opstaan. Acht bijzondere schrijvers nemen je aan de hand van de Bijbel mee in dit proces: van de start die je maakt met Jezus, via de ‘opstandigheid’ die je met Hem kunt ervaren, naar het moment dat je uiteindelijk in vuur en vlam komt te staan.

Ben je ook actief in het kinderwerk van je kerk? Dan kan je gebruik maken van het gratis materiaal voor kinderwerk dat we hebben gemaakt in samenwerking met Timotheüs.

TEAR

Tear helpt mensen zelf op te staan uit armoede en onrecht. We bieden wereldwijd hulp via lokale organisaties en kerken. Wij bouwen aan weerbare gemeenschappen en waar nodig vullen wij aan. Recht doen is voor ons een opdracht van God.