Kinderkalender voor de veertigdagentijd

​Loop je door de supermarkt, zie je daar een rek vol paaseitjes en paashazen... 'Nu al?' denk je dan. Voor je gevoel is kerst net geweest, maar de lijdenstijd staat echt al weer bijna voor de deur. Goed om daar bij stil te staan. Maar hoe doe je dat met je kinderen? Hoe neem je hen mee in de voorbereiding op het Paasfeest? Dat is best een uitdaging en daarom heeft het Nederlands Bijbelgenootschap een speciale kinderkalender ontwikkeld.

De kinderkalender komt eerst vijf weken op zondag met een bijbeltekst en een opdracht of nadenkvraag. In de zesde en laatste week, de Stille Week, is er op Witte Donderdag, Goede Vrijdag, in de Paasnacht en op Paasmorgen een bijbeltekst en een doe-opdracht, bijvoorbeeld koekjes bakken om die weg te geven.

De kinderkalender staat vanaf 1 maart op de website van het kinderbijbelblad Alef.

Ook voor volwassenen is trouwens een veertigdagenkalender van het NBG! Dit leesrooster zet je vanaf 1 maart dagelijks even stil om met Jezus op te trekken volgens het Marcus-evangelie: van doop tot opstanding, van woestijn tot hemelvaart. Volwassenen die het veertigdagen-leesrooster willen volgen, krijgen iedere dag (behalve zondag) een evangelietekst in hun mailbox met een korte, inspirerende uitleg en een bezinningsvraag. Lezers kunnen kiezen uit twee vertalingen: de Bijbel in Gewone Taal en de Nieuwe Bijbelvertaling.

Interesse? Schrijf je in via de website van het NBG.

Nederlands Bijbelgenootschap

Het NBG brengt sinds 1814 de Bijbel dichtbij. Het NBG zorgt voor betrouwbare en toegankelijke vertalingen van de Bijbel. Zo geven we de Bijbel door aan nieuwe generaties, in buitenlandse talen en in nieuwe vormen, zoals digitaal via debijbel.nl.