Toelezen naar Kerst

21 november
Geloof in het gezin
Het is fijn om met je gezin bewust stil te staan bij de Adventsweken en samen toe te leven naar het Kerstfeest. Maar hoe geef je dat nu praktisch vorm? Er zijn heel wat boekjes verschenen die voor (bijna) elke dag van de Adventstijd iets bieden: een Bijbelgedeelte met uitleg, wat suggesties om te zingen en met regelmaat een leuke verwerking voor de kinderen. Hieronder een aantal boekentips op een rij.

Wijzer op weg naar het kerstfeest
Andrea van Hartingsveldt-Moree
ISBN: 9789033630347

De boom van Isaï. Uitzien naar het Kerstfeest
Willemieke Kloosterman-Coster, Anneke Kloosterman-van der Sluys
ISBN: 9789462789128

We zien Hem dichterbij komen. 24 dagen toeleven naar kerst
Janneke Burger
ISBN: 9789491844249

Pak het grootste geschenk maar uit. Samen kerstfeest vieren
Ann Voskamp
ISBN: 9789051944853

Vier advent en kerst met het hele gezin
Annette Doggen
ISBN: 9789032317218

Aftellen naar kerst
J. David
ISBN: 9789033884061

Advent en Kerst pakket
IBB
ISBN: 9789032300494

Vier het samen. Met kinderen toeleven naar christelijke feesten
Nieske Selles-ten Brinke
ISBN: 9789033817359

Geloof in het gezin

Geloof in het gezin wil ouders en kerken inspireren en ondersteunen bij de christelijke opvoeding. Het LCJ en de CGJO zetten zich daarvoor in en schrijven voor deze website artikelen, blogs en materialen.

Tags
Christelijke feesten
4-7 jaar
8-12 jaar
Literatuurtip
Geloven in opvoeden

Het boek geeft ouders adviezen en vaardigheden mee die hen helpen weer in hun opvoeding te gaan geloven. En ouders worden toegerust om gestalte te geven aan de geloofsopvoeding in het gezin.

In het werkboek dat erbij aangeschaft kan worden, staan vragen en werkvormen om mee aan de slag te gaan.

Dankdagkalender 'Delen'

Op 2 november is het dankdag voor gewas, arbeid en visserij.Woord en Daad staat samen met de jeugdbonden HHJO, HJW, JBGG en LCJ, uitgebreid bij deze dag stil. In de kalender denken we met kinderen en jongeren na over wat God in de Bijbel zegt over dit onderwerp. Daarnaast delen we verhalen uit het werkveld van Woord en Daad.

Wil jij de kalender bestellen? Of wilt u de kalender een plek geven in uw gezin of in uw gemeente? De kalender zelf is gratis, er worden wel verzendkosten in rekening gebracht.

Voorleven (0-3)

De serie Voorleven van de HGJB wil ouders praktische handvatten aanreiken om met elkaar in gesprek te gaan over opvoeden en geloven. Dit deel gaat o.a. over de doop, vertrouwen, zingen en bidden en Bijbellezen. Zowel de pedagogische als de bijbels-theologische kant van opvoeden komt aan bod. Met opdrachten en gespreksvragen wordt een open gesprek bevorderd waarin ouders kunnen leren van elkaar. De serie Voorleven bestaat uit vier boekjes en bestrijkt de leeftijd van 0 tot 16 jaar, ouders kunnen op die manier met hun kind meegroeien.

Voorleven is geschikt voor een opvoedkring. De deeltjes bestaan uit acht hoofdstukken. De eerste twee uit dit deel zijn ook geschikt voor doopcatechese. Elk hoofdstuk behandelt een thema en biedt een herkenbare casus, een Bijbelstudie, verwerkingsvormen en verdiepende artikelen.