Kerst met de Zandschepper

18 december
Jesus.net
Met je gezin toeleven naar Kerst is een uitdaging in deze drukke maand. Soms sneeuwt de echte betekenis van Kerst onder door de drukte van voorbereidingen, het kerstdiner en vieringen op school...

Onderweg naar Kerst met SandyTales helpt je om in alle drukte ook aandacht te besteden aan waarom wij Kerst vieren. Speciaal voor gezinnen heeft Jesus.net, in samenwerking met de Zandschepper, een uniek concept ontwikkeld: een vijfdaagse e-mailserie met exclusief materiaal om als gezin op een betekenisvolle, concrete en creatieve manier toe te leven naar Kerst!

Kinderen leven toe naar het kerstfeest en het kerstverhaal spreekt tot de verbeelding. “Onderweg naar Kerst met SandyTales schept ruimte om aandacht te geven aan de betekenis van Kerst en reikt ouders hiervoor concrete handvatten aan”, aldus Nelleke Strijbis van Jesus.net. “Er zijn zoveel mogelijkheden om met het kerstverhaal aan de slag te gaan! In de serie kan het hele gezin samen toeleven naar Kerst, door middel van verschillende soorten opdrachten en exclusief materiaal.” Er wordt onder andere een drietal video’s gebruikt van de Zandschepper, waarin het kerstverhaal vanuit verschillende perspectieven verteld wordt.

Op de speciale website www.jesus.net/kerst2017 kunnen ouders en kinderen al een van de filmpjes bekijken en zich inschrijven voor Onderweg naar Kerst met SandyTales. Degene die zich aanmeldt ontvangt vervolgens vijf opeenvolgende dagen een e-mail met exclusief (verwerkings)materiaal. Het is een gepersonaliseerde e-mail, zodat kinderen zelf aangesproken worden. Onderweg naar Kerst met SandyTales leent zich uitstekend voor een gezinsmoment rond het avondeten.

Het eeuwenoude verhaal van de geboorte van Jezus wordt opnieuw verteld door middel van zandkunst en vanuit verschillende perspectieven. In de video vanuit kinderperspectief staat een kind voor een etalage met een kerststal. Hij vraagt zich af: ‘Wat als ik er toen bij was geweest, in Bethlehem?!’ Daarnaast is het ‘klassieke’ kerstverhaal in beeld gebracht. In de derde video wordt het kerstverhaal op een meer filosofische manier belicht. De Zandschepper neemt je mee in de verwondering over eeuwenoude beloftes en woorden vanuit de Bijbel over de geboorte van Jezus.

Jesus.net

Jesus.net is een wereldwijd internationaal netwerk van meer dan 70 christelijke organisaties die zich bezighouden met evangelisatie en discipelschap op internet, om het evangelie op het internet toegankelijk maken voor elke persoon ter wereld.

Tags
Christelijke feesten
4-7 jaar
8-12 jaar
Literatuurtip
Geloven in opvoeden

Het boek geeft ouders adviezen en vaardigheden mee die hen helpen weer in hun opvoeding te gaan geloven. En ouders worden toegerust om gestalte te geven aan de geloofsopvoeding in het gezin.

In het werkboek dat erbij aangeschaft kan worden, staan vragen en werkvormen om mee aan de slag te gaan.

Dankdagkalender 'Delen'

Op 2 november is het dankdag voor gewas, arbeid en visserij.Woord en Daad staat samen met de jeugdbonden HHJO, HJW, JBGG en LCJ, uitgebreid bij deze dag stil. In de kalender denken we met kinderen en jongeren na over wat God in de Bijbel zegt over dit onderwerp. Daarnaast delen we verhalen uit het werkveld van Woord en Daad.

Wil jij de kalender bestellen? Of wilt u de kalender een plek geven in uw gezin of in uw gemeente? De kalender zelf is gratis, er worden wel verzendkosten in rekening gebracht.

Voorleven (0-3)

De serie Voorleven van de HGJB wil ouders praktische handvatten aanreiken om met elkaar in gesprek te gaan over opvoeden en geloven. Dit deel gaat o.a. over de doop, vertrouwen, zingen en bidden en Bijbellezen. Zowel de pedagogische als de bijbels-theologische kant van opvoeden komt aan bod. Met opdrachten en gespreksvragen wordt een open gesprek bevorderd waarin ouders kunnen leren van elkaar. De serie Voorleven bestaat uit vier boekjes en bestrijkt de leeftijd van 0 tot 16 jaar, ouders kunnen op die manier met hun kind meegroeien.

Voorleven is geschikt voor een opvoedkring. De deeltjes bestaan uit acht hoofdstukken. De eerste twee uit dit deel zijn ook geschikt voor doopcatechese. Elk hoofdstuk behandelt een thema en biedt een herkenbare casus, een Bijbelstudie, verwerkingsvormen en verdiepende artikelen.