Bijbelse kernbegrippen uitgelegd

Van jongeren in de kerk hoor je nog weleens dat ze het lastig vinden om Bijbelse kernbegrippen uit te leggen. Maar als je de inhoud van Bijbelse kernwoorden niet kent, hoe kun je ze dan geloven of beleven? Om hier iets aan te doen, heeft het Landelijk Contact Jeugdwerk (LCJ) – in samenwerking met verschillende andere (jongeren)organisaties – de handen ineen geslagen voor het project het ABC van het geloof.

Het ABC van het geloof heeft als doelstelling om in begrijpelijke en eigentijdse taal de diepe inhoud van het christelijk geloof en het gereformeerd belijden aan jongeren door te geven. De initiatiefnemers hopen dat jongeren hierdoor de betekenis van het christelijk geloof voor hun eigen leven gaan zien.

Inmiddels staan er op www.abcvanhetgeloof.nl achttien kernwoorden online, zoals geloof, wedergeboorte en verzoening. Bij elk kernwoord staan er onder andere een introductiefilmpje, uitlegtekst en een Bijbelrooster. Zie bijvoorbeeld dit filmpje over ‘rechtvaardigheid’:

In onderstaand animatiefilmpje wordt kort duidelijk gemaakt wat de doelstelling van ABC van het geloof is. “Waar gaat het nou écht om in het leven?”


LCJ

Het Landelijk Contact Jeugdwerk (LCJ) is een jongerenorganisatie in de Christelijke Gereformeerde Kerken met hart en zorg voor alle jongeren van de gemeenten.