Voor de eerste keer opa en oma

Hoe geven wij de grootouderrol inhoud? Mogen we ons met de opvoeding bemoeien? Hoe kunnen we onze kinderen tot steun zijn?

Door de huidige economische druk en financiële crisis wordt de groep gezinnen waarbij beide ouders moeten werken groter, ook in onze kring krijgen jonge gezinnen daarmee te maken. Consequenties voor de aanwezige kinderen is dat zij, overdag, elders ondergebracht moeten worden, of dat er oppas thuis komt. Dat kan een au-pair zijn, of de kinderopvang. We zien ook, en begrijpelijk gezien de hoge kosten van de opvang, een stijgend verzoek om oppashulp aan grootouders.

Grootouders worden op een dergelijk manier weer directer bij de zorg betrokken. Dat is geweldig, betrokken te zijn bij de groei van uw kleinkind, maar er kunnen ook spanningen ontstaan. Want als u vaak de zorg hebt krijgt u ook met de opvoedkant te maken. Het is dan ook niet vreemd dat er steeds vaker vragen komen van grootouders zoals de vragensteller rondom deze nieuwe rol: “Hoe geven wij deze rol inhoud? Mogen we ons met de opvoeding bemoeien? Hoe kunnen we onze kinderen tot steun zijn?”

Kosten: Afhankelijk van de reistijd € 225,00 - € 275,00 exclusief reiskosten en 21% BTW

Website: www.meandmyhouse.nl

ORTHOPEDAGOOG, DOCENT, SPREKER, SUPERVISOR EN SCHIJVER.
Bert Reinds
Bert Reinds (1960) is getrouwd met Willemien. Ze hebben vijf zoons, vier schoondochters en vier kleinkinderen. Bert studeerde orthopedagogiek aan de Rijksuniversiteit te Utrecht. Hij heeft een eigen praktijk. Hij publiceerde verschillende boeken, onder andere: ‘Vader zijn met hart en handen 2.0’, ‘Het hart van opvoeden’, ‘Voor het eerst opa en oma’ (samen geschreven met zijn vrouw Willemien) en ‘Bertweter’.