Opvoeden 3.7

Opvoeden 3.7 biedt een stevige basis voor een gezin met kinderen op de basisschool. De cursus biedt geen pasklare antwoorden maar helpt jou om te ontdekken wie jij bent als opvoeder, wie jouw kind is en hoe je met elkaar het gezin vormt.

De cursus bestaat uit 7 avonden waar elke avond drie kernvragen centraal staan. De eerste 3 avonden gaan over jou, jouw kind en het gezin. Wie ben jij als opvoeder? Wat heeft jouw kind nodig om tot bloei te komen? Waar sta je als gezin voor? Welke waarden staan in jouw gezin centraal en aan welk gezamenlijk doel wordt er gewerkt? Met die informatie ga je nadenken over onderwerpen als weerbaarheid, gamen en social media. Tijdens alle avonden krijgen de cursisten praktische informatie en is er veel ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.

Duur: 7 avonden van 2 uur

Kosten: Prijs op aanvraag

Website: www.zorgvoorjongeren.nl/opvoeden-3-7

Zorg voor Jongeren
Ondersteunt ouders en kerken in het goed zorgen voor jongeren. Het verlangen van Zorg voor Jongeren is daar de zorg te bieden waar problemen ontstaan. Daarom ligt de focus vooral op preventieve zorg. Dit doen zij door ouders toerustingen en cursussen aan te bieden op het gebied van (geloof) opvoeding en kerken toe te rusten en begeleiden op het gebied van jeugdwerk en jeugdpastoraat.