Kinderen hebben grenzen nodig, ouders ook!

Wie van u durft de straat nog op als we vandaag de verkeersregels opheffen? Niemand, u bent namelijk zonder regels en grenzen vogelvrij, u bent op deze wijze afhankelijk van keuzes die anderen maken en dat veroorzaakt een levensgevaarlijke situatie op straat.

Dit principe geldt ook voor de ontwikkeling van kinderen. Als weggebruiker ga je van A naar B, en als kind ontwikkelt hij zich van K(ind) naar V(olwassene). De verkeerdeelnemer heeft om veilig aan te komen regels=grenzen nodig, en een mens in het algemeen en een kind in het bijzonder heeft, om zich in vrijheid te kunnen ontwikkelen van K naar V, ook grenzen nodig. Geen grenzen stellen veroorzaakt vrijblijvendheid en dan is het kind vogelvrij, en dat veroorzaakt angst! Waarom vinden we het lastig, wat zegt dat over onze eigen ervaringen, hoe geef je grenzen aan zonder kinderen in een keurslijf te jagen?

Kosten: Afhankelijk van de reistijd € 225,00 - € 275,00 exclusief reiskosten en 21% BTW

Website: www.meandmyhouse.nl

ORTHOPEDAGOOG, DOCENT, SPREKER, SUPERVISOR EN SCHIJVER.
Bert Reinds
Bert Reinds (1960) is getrouwd met Willemien. Ze hebben vijf zoons, vier schoondochters en vier kleinkinderen. Bert studeerde orthopedagogiek aan de Rijksuniversiteit te Utrecht. Hij heeft een eigen praktijk. Hij publiceerde verschillende boeken, onder andere: ‘Vader zijn met hart en handen 2.0’, ‘Het hart van opvoeden’, ‘Voor het eerst opa en oma’ (samen geschreven met zijn vrouw Willemien) en ‘Bertweter’.