Verjaardag

25 februari
Jeannet de Jong
Dag meisje van me... Ik kniel op mijn hurken naast je neer. Vandaag wil ik even met je praten. Vandaag steken we weer de kaarsjes voor je aan. 13 jaar alweer, wat vliegen de jaren voorbij.

Ik zag je staan dit afgelopen jaar, bij het afscheid van de basisschool. Op de drempel van een nieuwe fase. Omringd door klasgenootjes, verwachtingsvol, stoer en een tikje onzeker tegelijk.

Ik zag je staan, bij het verlaten van de zondagsschool. Voor in de kerk, je nieuwe bijbel in je hand. En met de gemeente zong ik mee, slikkend om de druk in mijn keel weg te krijgen: ‘God zij met je elke dag en nacht. Hij, de Schepper van jouw leven’.

Ik zag je rijden op je fiets, je lange benen overduidelijk toe aan weer een maatje groter.

Ik zag je stiekem in elke spiegel kijken, je steeds meer bewust wordend van wie je bent.

Vandaag zit ik hier naast je en laat al die plaatjes van het afgelopen jaar weer langzaam aan me voorbij glijden: zoveel beelden, zoveel gedachten van wat had kunnen zijn. Opnieuw moet ik slikken, om de oude pijn die omhoog komt te bedwingen.

Dag meisje van me… Ik zie je liggen, veilig geborgen in de armen van de Herder. Of ben je inmiddels te groot voor Zijn schoot en sta je op je lange benen, stralend voor Zijn troon?

Ik zie je staan en het is toch waar: God is met je, elke dag en nacht. Hij, de Schepper van jouw leven.

Aarzelend schijnt een zonnestraal van achter de wolken. En ik zie de prille voorjaarsbollen hoopvol ontluiken naast jouw stille steen.

Jeannet de Jong

Jeannet de Jong is getrouwd met Jacob en moeder van Elja, Noah, Ruchama † en Senne. Ze is werkzaam als psycho-sociaal hulpverlener, houdt van boeken en van schrijven en is als redacteur en blogger betrokken bij CGK-Vrouw.

Tags
Rouw
Verdriet
Dagelijks leven
Literatuurtip
Geloven in opvoeden

Het boek geeft ouders adviezen en vaardigheden mee die hen helpen weer in hun opvoeding te gaan geloven. En ouders worden toegerust om gestalte te geven aan de geloofsopvoeding in het gezin.

In het werkboek dat erbij aangeschaft kan worden, staan vragen en werkvormen om mee aan de slag te gaan.

Parenting Children Course

De Parenting Children Course is een plek voor ontmoeting, herkenning en inspiratie. Je praat samen met andere ouders over herkenbare uitdagingen en ontvangt handvatten, tips en nieuwe ideeën voor thuis. Want iedere ouder wil graag het beste voor zijn kind!

Loop je rond met vragen over opvoeding? Vraag je je af hoe jij je kinderen kunt stimuleren in hun ontwikkeling? Hoe je belangrijke waarden integreert in je opvoeding? Ben je op zoek naar een juiste balans tussen loslaten en grenzen stellen? Dan is Parenting Children Course echt iets voor jou! De cursus is voor ouders van 0 tot 10-jarigen. Het is voor iedere ouder, ongeacht burgerlijke staat, culturele achtergrond of levensovertuiging. De Parenting Children Course is gebaseerd op christelijke principes, maar is relevant voor zowel christelijke als niet-christelijke opvoeders.


JONGleren

Ouderschap is soms net jongleren: je houdt een heleboel ballen tegelijk in de lucht. Daarom dit praktische boek over opvoeding vanuit christelijk perspectief. JONGleren gaat in op thema’s als ‘grenzen stellen’, ‘sociale vaardigheden aanleren’, ‘waarden en overtuigingen doorgeven’ en vormt het handboek bij de Parenting Courses van Alpha Nederland. Je wordt in het lezen van dit boek aan het denken gezet over jouw rol als opvoeder en de functie van het gezin. Een aanrader voor iedereen die vanuit christelijk perspectief op praktische wijze aan de slag wil met opvoeding! Ook geschikt voor kringen.