Podcast over vaderschap

6 januari
CGJO
Welke rol hebben vaders in een gezin? Ervaren we moeders niet stiekem als belangrijker? En wat voor een rol kunnen vaders überhaupt spelen? En hoe ga je om met je idealen versus de weerbarstige praktijk?


In deze aflevering van de CGJO podcast praat presentator Jenne Minnema met collega en startende vader Arjen Uil en met CHE docent en ruim ervaren vader van 4 kinderen Roelf van Herwijnen. Hoe bewaak je de grens tussen regels en vrijheid? En zijn er dingen die je beter al tijdens de zwangerschap kunt bespreken? En wat heeft je eigen verleden voor invloed?

CGJO

De Christelijke Gereformeerde Jeugdwerk Organisatie is één van de twee jeugdwerkorganisaties binnen de CGK. De CGJO onderscheidt zich in toerusting op maat voor clubs, verenigingen, kerkenraden, ouders en zondagsscholen.

Tags
Vader
Opvoeding
Dagelijks leven
In gesprek
0-3 jaar
4-7 jaar
8-12 jaar
13-16 jaar
Literatuurtip
Gezinsmomenten rond verhuizing

Een verhuizing is een grote overgang voor je kind. Daarom is het goed om je kind erop voor te bereiden. Deze handreikingen voor gezinsmomenten helpen je daarbij. Er zijn Bijbelgedeelten en vragen om te praten over Bijbelse personen die gingen verhuizen. Samen met je kind ontdek je hoe het voor hen was en wat God voor hen betekende in die tijd.

Doopbox voor ouders

Met de doopbox biedt u als kerkenraad ouders en verzorgers een inhoudsvol cadeau. Het is een manier om ouders bewust te maken van hun prachtige taak in de christelijke opvoeding. De doopbox is zo ontworpen dat u de mogelijkheid heeft zelf nog aanvullend iets toe te voegen. Lees voor meer informatie de blog over dit materiaal.

Magazine Geloof in het gezin

Bij de lancering van de website hebben wij een eenmalig magazine uitgegeven met interessante artikelen, handige tips, overzichten, ervaringsverhalen, links en nog veel meer. Inspirerend om zelf te lezen, maar ook opbouwend om samen met een vriendin te bespreken of op een opvoedkring te behandelen!

Bekijk het magazine hieronder online.