Podcast: Hoe word ik een superouder?

21 september
Red een Kind
Wietze de Jager is radio-dj, TV-presentator, ambassadeur van Red een Kind, maar bovenal vader van drie kleine kinderen. Hij neemt je mee in zijn persoonlijke zoektocht naar de kenmerken en vaardigheden van een superouder.

Hoe zorg je ervoor dat je kind opgroeit met liefde, zelfvertrouwen en dat het een sterke persoonlijkheid ontwikkelt? Volg hem in deze bijzondere zoektocht die hij is gestart in samenwerking met Red een Kind en ontdek hoeveel jij kunt betekenen voor de ontwikkeling van je kind!

Luister hier de podcastserie via Spotify!

Heb je geen Spotify? Ga dan naar jouw favoriete podcastapp of luister via de website van Red een kind.

Red een Kind

Red een Kind is een christelijke, internationale ontwikkelingsorganisatie, met als doel om toekomst te geven aan kinderen in armoede, hun familie en hun hele omgeving.

Tags
Peuter
Humor
Vader
Grote gezinnen
Kleuters
Regels
Spel
Dagelijks leven
0-3 jaar
4-7 jaar
Literatuurtip
Geloven in opvoeden

Het boek geeft ouders adviezen en vaardigheden mee die hen helpen weer in hun opvoeding te gaan geloven. En ouders worden toegerust om gestalte te geven aan de geloofsopvoeding in het gezin.

In het werkboek dat erbij aangeschaft kan worden, staan vragen en werkvormen om mee aan de slag te gaan.

Maak ze sterk

Dit boek is gebaseerd op het trainingsprogramma LEV! van stichting Chris. In Maak ze sterk laten de auteurs zien hoe je een kind kunt leren de juiste keuzes te maken en sterk te staan in allerlei situaties. Het boek is veel breder dan het aanleren van sociale vaardigheden. Door de vragen en korte opdrachten in het boek leent het zich goed voor gebruik op een opvoedkring.

Kinderen en jongeren groeien op in een wereld die zich in razendsnel tempo ontwikkelt. Dat kan ons beangstigen. Maar je bent als opvoeder niet machteloos. Maak ze sterk laat zien hoe je hun kunt leren om de juiste keuzes te maken, bijvoorbeeld over hoe je omgaat met pesten, rouw, seksualiteit en social media. Wietske Noordzij en Erik Smit bieden handvatten om kinderen en jongeren hierin te ondersteunen, vanuit hun ervaring en expertise. Een prettig leesbaar opvoedboek dat echt de diepte ingaat, zonder ingewikkelde theorieën.

Tjonge jongens

Jongens zijn leuk. Maar soms een tikje anders leuk dan je misschien denkt. In dit boek zoekt Mariska Dijkstra-Wolters antwoorden op vragen van moeders met zonen. Ze ondervroeg daarvoor meer dan honderd jongensmoeders. Zo’n twintig deskundigen geven tips. Is stoeien normaal? En wanneer grijp je in? Geloven jongens anders dan meisjes? Hoe vind je rust in een druk gezin? Wanneer praten jongens wél? Moet je jongens helpen met huiswerk?

Hoofdstuk 1 van Tjonge jongens

Tips voor een kringavond over het opvoeden van jongens