Gratis adventskalender van Red een Kind

19 november
CGJO
Red een Kind ontwikkelde samen met Matthijs Vlaardingerbroek van Creatief Kinderwerk een adventskalender voor het hele gezin. Een mooie manier om samen met (klein)kinderen naar Kerst toe te leven. Elke dag is er iets bijzonders te zien, te doen of te beleven.

Kerst komt er weer aan en dat betekent stilstaan bij de komst van Jezus op aarde. Eén Kind dat de hele wereld veranderde. Een manier om hierbij stil te staan, is het lezen van de adventskalender van Red een Kind, samen met je kinderen.

De kalender van Red een Kind heeft verschillende onderdelen, bijvoorbeeld muziek, in gesprek, knutselen en koken. Hij staat vol activiteiten, liederen en gespreksonderwerpen. Daarnaast is er ook een vervolgverhaal van de bekende kinderboekenschrijfster Corien Oranje in de kalender opgenomen. Elke dag staat er een tekst uit de Bijbel centraal, waarbij er een vers uitgelicht wordt. In de kalender wordt de vertaling van de NBV gebruikt, maar uiteraard kan ook een andere vertaling als die voorkeur heeft gebruikt worden om de teksten te lezen. Het resultaat is een afwisselend geheel, zodat je als gezin kunt denken aan en praten over Gods werk op aarde.

Bestel een gratis exemplaar via www.redeenkind.nl/advent. Daar kun je ook een voorbeeld van de kalender bekijken!

CGJO

De Christelijke Gereformeerde Jeugdwerk Organisatie is één van de twee jeugdwerkorganisaties binnen de CGK. De CGJO onderscheidt zich in toerusting op maat voor clubs, verenigingen, kerkenraden, ouders en zondagsscholen.

Tags
Gezinsmoment
Christelijke feesten
4-7 jaar
Literatuurtip
Geloven in opvoeden

Het boek geeft ouders adviezen en vaardigheden mee die hen helpen weer in hun opvoeding te gaan geloven. En ouders worden toegerust om gestalte te geven aan de geloofsopvoeding in het gezin.

In het werkboek dat erbij aangeschaft kan worden, staan vragen en werkvormen om mee aan de slag te gaan.

Dankdagkalender 'Delen'

Op 2 november is het dankdag voor gewas, arbeid en visserij.Woord en Daad staat samen met de jeugdbonden HHJO, HJW, JBGG en LCJ, uitgebreid bij deze dag stil. In de kalender denken we met kinderen en jongeren na over wat God in de Bijbel zegt over dit onderwerp. Daarnaast delen we verhalen uit het werkveld van Woord en Daad.

Wil jij de kalender bestellen? Of wilt u de kalender een plek geven in uw gezin of in uw gemeente? De kalender zelf is gratis, er worden wel verzendkosten in rekening gebracht.

Voorleven (0-3)

De serie Voorleven van de HGJB wil ouders praktische handvatten aanreiken om met elkaar in gesprek te gaan over opvoeden en geloven. Dit deel gaat o.a. over de doop, vertrouwen, zingen en bidden en Bijbellezen. Zowel de pedagogische als de bijbels-theologische kant van opvoeden komt aan bod. Met opdrachten en gespreksvragen wordt een open gesprek bevorderd waarin ouders kunnen leren van elkaar. De serie Voorleven bestaat uit vier boekjes en bestrijkt de leeftijd van 0 tot 16 jaar, ouders kunnen op die manier met hun kind meegroeien.

Voorleven is geschikt voor een opvoedkring. De deeltjes bestaan uit acht hoofdstukken. De eerste twee uit dit deel zijn ook geschikt voor doopcatechese. Elk hoofdstuk behandelt een thema en biedt een herkenbare casus, een Bijbelstudie, verwerkingsvormen en verdiepende artikelen.