Gezinspakket: ‘Samen op weg naar het kruis’

21 januari
Evangeliestek
Over een paar weken begint de lijdenstijd alweer, de tijd waarin we als christenen stilstaan bij het lijden en sterven van de Heere Jezus en toeleven naar Pasen. Hoe kunnen we dat in deze tijd doen? Speciaal voor gezinnen heeft Evangeliestek een pakket ontwikkeld: ‘Samen op weg naar het kruis’.

De basis van dit pakket is een verzamelalbum met blanco pagina’s. Als gezin ga je een album vullen. Voor iedere lijdensweek is er een tekstkaart met daarbij behorend een stuk uitleg en een albumopdracht. Ook is er voor iedere week een DIY die tijdens een gezinsmoment kan worden gemaakt. Een Bijbelleesrooster met verwerkingsvragen voor alle dagen is ook toegevoegd. De zevende lijdensweek heeft voor iedere dag een uitgebreidere uitleg en albumopdracht.

Het album is in te zetten op een manier die bij het gezin past. De materialen voor DIY’s zijn toegevoegd, evenals themastickers en een aftelposter. De primaire doelgroep van het pakket is gezinnen met kinderen, maar het is ook goed te gebruiken door volwassenen. Eventuele extra albums en stickers (voor als gezinsleden elk een album willen maken) zijn ook te bestellen!

Het pakket is te bestellen in de webshop van Evangeliestek.

Evangeliestek

Evangeliestek wil zich inzetten voor de kinderen binnen en buiten de kerk. Het is hun verlangen dat kinderen tot bekering en geloof komen in de Heere Jezus Christus.

Tags
Pasen
Lijdenstijd
Christelijke feesten
4-7 jaar
8-12 jaar
Literatuurtip
Geloven in opvoeden

Het boek geeft ouders adviezen en vaardigheden mee die hen helpen weer in hun opvoeding te gaan geloven. En ouders worden toegerust om gestalte te geven aan de geloofsopvoeding in het gezin.

In het werkboek dat erbij aangeschaft kan worden, staan vragen en werkvormen om mee aan de slag te gaan.

Dankdagkalender 'Delen'

Op 2 november is het dankdag voor gewas, arbeid en visserij.Woord en Daad staat samen met de jeugdbonden HHJO, HJW, JBGG en LCJ, uitgebreid bij deze dag stil. In de kalender denken we met kinderen en jongeren na over wat God in de Bijbel zegt over dit onderwerp. Daarnaast delen we verhalen uit het werkveld van Woord en Daad.

Wil jij de kalender bestellen? Of wilt u de kalender een plek geven in uw gezin of in uw gemeente? De kalender zelf is gratis, er worden wel verzendkosten in rekening gebracht.

Voorleven (0-3)

De serie Voorleven van de HGJB wil ouders praktische handvatten aanreiken om met elkaar in gesprek te gaan over opvoeden en geloven. Dit deel gaat o.a. over de doop, vertrouwen, zingen en bidden en Bijbellezen. Zowel de pedagogische als de bijbels-theologische kant van opvoeden komt aan bod. Met opdrachten en gespreksvragen wordt een open gesprek bevorderd waarin ouders kunnen leren van elkaar. De serie Voorleven bestaat uit vier boekjes en bestrijkt de leeftijd van 0 tot 16 jaar, ouders kunnen op die manier met hun kind meegroeien.

Voorleven is geschikt voor een opvoedkring. De deeltjes bestaan uit acht hoofdstukken. De eerste twee uit dit deel zijn ook geschikt voor doopcatechese. Elk hoofdstuk behandelt een thema en biedt een herkenbare casus, een Bijbelstudie, verwerkingsvormen en verdiepende artikelen.