Gezinspakket ‘Reisgids naar Pasen’

10 februari
Evangeliestek
Over een aantal weken begint de lijdenstijd alweer, de tijd waarin we als christenen stilstaan bij het lijden en sterven van de Heere Jezus en toeleven naar Pasen. Hoe kunnen we dat in deze tijd doen? Speciaal voor gezinnen heeft Evangeliestek weer een pakket ontwikkeld: ‘Reisgids naar Pasen’.

Met het gezinspakket maken jullie een reis langs verschillende steden op weg naar het kruis op Golgotha en zelfs nog verder, tot aan het lege graf op paasmorgen. Onderweg ontdekken jullie hoe God de eeuwen door Zijn route uitstippelt. De Heere Jezus wilde lijden en sterven om ons een goede eindbestemming te kunnen geven. Door Zijn opstanding is dat mogelijk. Hij leeft en geeft leven.

Het pakket bevat alles wat nodig is om met het gezin deze reis te maken. Iedere week staat er een stad met een bijbehorend symbool centraal. Er is een bijbelleesrooster met een korte overdenking voor iedere dag. Ook zijn er allerlei verschillende gezinsmomenten rondom de weekthema’s. Alle benodigde materialen zijn toegevoegd.

In het pakket zit ook een kaart met een DIY-paashanger. Op deze kaart staat aan de binnenzijde op eenvoudige wijze het verhaal van Pasen. De kaart is daarmee ook erg geschikt als uitdeelplaat voor evangelisatiemomenten.

Het pakket is te bestellen in de webshop van Evangeliestek.

Evangeliestek

Evangeliestek wil zich inzetten voor de kinderen binnen en buiten de kerk. Het is hun verlangen dat kinderen tot bekering en geloof komen in de Heere Jezus Christus.

Tags
Opvoeding
Geloofsopvoeding
Pasen
Lijdenstijd
Christelijke feesten
4-7 jaar
8-12 jaar
Literatuurtip
Doopbox voor ouders

Met de doopbox biedt u als kerkenraad ouders en verzorgers een inhoudsvol cadeau. Het is een manier om ouders bewust te maken van hun prachtige taak in de christelijke opvoeding. De doopbox is zo ontworpen dat u de mogelijkheid heeft zelf nog aanvullend iets toe te voegen. Lees voor meer informatie de blog over dit materiaal.

Geloven in opvoeden

Het boek geeft ouders adviezen en vaardigheden mee die hen helpen weer in hun opvoeding te gaan geloven. En ouders worden toegerust om gestalte te geven aan de geloofsopvoeding in het gezin.

In het werkboek dat erbij aangeschaft kan worden, staan vragen en werkvormen om mee aan de slag te gaan.

Dankdagkalender 'Delen'

Op 2 november is het dankdag voor gewas, arbeid en visserij.Woord en Daad staat samen met de jeugdbonden HHJO, HJW, JBGG en LCJ, uitgebreid bij deze dag stil. In de kalender denken we met kinderen en jongeren na over wat God in de Bijbel zegt over dit onderwerp. Daarnaast delen we verhalen uit het werkveld van Woord en Daad.

Wil jij de kalender bestellen? Of wilt u de kalender een plek geven in uw gezin of in uw gemeente? De kalender zelf is gratis, er worden wel verzendkosten in rekening gebracht.