Geloof in het gezin - Tips in coronatijd

27 maart
Geloof in het gezin
De uitdaging van deze tijd is om het met elkaar in een gezin uit te houden. Alles gaat anders dan anders en dat heeft zijn weerslag op iedereen. Daarom is onze eerste tip: stel je eisen niet te hoog. Het is volstrekt logisch dat er nu minder werk uit ieders handen komt. Kijk wat je kunt doen en laat de rest voor wat het is! Geloof in het gezin wil je vooral wijzen op initiatieven die je helpen om in deze tijd het geloof in God een plek in je gezin te geven.
 • Op www.lerenindekerk.nl staan zes thuisvieringen rond het thema “Hij werd mens zoals wij”. In ieder thema staat een emotie centraal: blijdschap, verdriet, boosheid, angst, eenzaamheid en euforie.
 • Met je kind over het coronavirus in gesprek gaan, kan aan de hand van dit materiaal van het ABC voor kinderen.
 • EO BEAM zendt in de komende weken elke zondag een online jongerendienst uit via YouTube.
 • Op ABCvanhetgeloof.nl staan diverse Bijbelse kernwoorden uitgelegd. Er is een versie voor kinderen en een voor jongeren.
 • Op www.creatiefkinderwerk.nl komt elke week een interactief kinderprogramma over het verhaal van Abraham. Daarnaast is er dagelijks de Henkie-show.
 • Iedere schooldag is er een Bijbelvertelling te beluisteren van Hogeschool de Driestar i.s.m. de Reformatorische Omroep.
 • Op de site van Studio Sprankel staan drie thuisvieringen. De thema’s zijn Bidden, Vertrouw maar op God en Van donker naar licht.
 • Het Nederlands Bijbelgenootschap geeft juist nu twee boekjes weg: Lucas uit de Samenleesbijbel en 14 stappen uit de Samenleesbijbel Junior.
 • Jongeren kunnen hier dagelijks een podcast van de HGJB luisteren.
 • Een catechisatieles “Pandemie en de Bijbel” van Follow Me is hier te volgen.
 • Raise Up moedigt je aan om tegen je kind eerlijk te zijn over het virus, over eventuele angst en over wat de Bijbel zegt over de laatste dagen.
Geloof in het gezin

Geloof in het gezin wil ouders en kerken inspireren en ondersteunen bij de christelijke opvoeding. Het LCJ en de CGJO zetten zich daarvoor in en schrijven voor deze website artikelen, blogs en materialen.

Tags
Dagelijks leven
0-3 jaar
4-7 jaar
8-12 jaar
13-16 jaar
Literatuurtip
Geloven in opvoeden

Het boek geeft ouders adviezen en vaardigheden mee die hen helpen weer in hun opvoeding te gaan geloven. En ouders worden toegerust om gestalte te geven aan de geloofsopvoeding in het gezin.

In het werkboek dat erbij aangeschaft kan worden, staan vragen en werkvormen om mee aan de slag te gaan.

Parenting Children Course

De Parenting Children Course is een plek voor ontmoeting, herkenning en inspiratie. Je praat samen met andere ouders over herkenbare uitdagingen en ontvangt handvatten, tips en nieuwe ideeën voor thuis. Want iedere ouder wil graag het beste voor zijn kind!

Loop je rond met vragen over opvoeding? Vraag je je af hoe jij je kinderen kunt stimuleren in hun ontwikkeling? Hoe je belangrijke waarden integreert in je opvoeding? Ben je op zoek naar een juiste balans tussen loslaten en grenzen stellen? Dan is Parenting Children Course echt iets voor jou! De cursus is voor ouders van 0 tot 10-jarigen. Het is voor iedere ouder, ongeacht burgerlijke staat, culturele achtergrond of levensovertuiging. De Parenting Children Course is gebaseerd op christelijke principes, maar is relevant voor zowel christelijke als niet-christelijke opvoeders.


JONGleren

Ouderschap is soms net jongleren: je houdt een heleboel ballen tegelijk in de lucht. Daarom dit praktische boek over opvoeding vanuit christelijk perspectief. JONGleren gaat in op thema’s als ‘grenzen stellen’, ‘sociale vaardigheden aanleren’, ‘waarden en overtuigingen doorgeven’ en vormt het handboek bij de Parenting Courses van Alpha Nederland. Je wordt in het lezen van dit boek aan het denken gezet over jouw rol als opvoeder en de functie van het gezin. Een aanrader voor iedereen die vanuit christelijk perspectief op praktische wijze aan de slag wil met opvoeding! Ook geschikt voor kringen.