Evangelist in de dop

30 december
De Wekker
Daar sta ik dan op een grasveldje in Lochem met het uiteinde van een tuinslang in mijn handen. Om me heen staan kinderen uit de buurt te bedelen om het water dat uit de slang loopt. Ze vangen het op in hun emmer of fles om het even later over mij, elkaar of iemand anders van de leiding te gooien. Drijfnat geniet ik van het vrolijke waterfeest. Ik zie onze eigen kinderen met een glimlach van oor tot oor door het gespetter heen rennen. Mijn vrouw zit met ouders uit de buurt in de ‘verboden-voor-water-zone’ gezellig een bakje thee te drinken.

Wat een prachtige vakantieweek, denk ik bij mezelf. Heerlijk om op te trekken met de mensen uit de buurt, het Evangelie te delen en samen lol te maken. Dat we het als gezin zó leuk zouden vinden, had ik niet verwacht.

De afgelopen week hebben we ons samen met het evangelisatie- & recreatieteam ingezet voor de kinderclub, tienerclub en andere activiteiten. Tussen de middag samen met de teamleden Bijbelstudie doen, daarna met het team en onze kinderen mooie liederen zingen. En dan: weer aan de slag.

Ik hoop en bid dat het niet alleen voor de mensen uit de buurt een mooie manier is om meer te leren over het leven met God, maar ook voor onze kinderen. Een kinderclubleidsters vertelde dat een van onze kinderen, aan de hand van het van huis meegenomen ‘goed nieuws armbandje’, het Evangelie had uitgelegd aan de andere kinderen. ‘Je hebt een evangelist in de dop.’

Met de tuinslang in de hand vervult mijn hart zich met dankbaarheid. Ik kan elk gezin van harte aanbevelen: besteed met je hele gezin tijd aan het er zijn voor anderen. Heerlijk om anderen en je gezin te verfrissen met het Evangelie en een plens water.

Kasper van Helden

De Wekker

De Wekker is het officiële landelijke blad van de Christelijke Gereformeerde Kerken; het onderscheidt zich door zijn actuele, inhoudelijke bijdragen op het terrein van kerk, geloof en wereld.

Tags
Vakantie
Gastvrijheid
Mijlpalen
4-7 jaar
8-12 jaar
13-16 jaar
Literatuurtip
Gezinsmomenten rond verhuizing

Een verhuizing is een grote overgang voor je kind. Daarom is het goed om je kind erop voor te bereiden. Deze handreikingen voor gezinsmomenten helpen je daarbij. Er zijn Bijbelgedeelten en vragen om te praten over Bijbelse personen die gingen verhuizen. Samen met je kind ontdek je hoe het voor hen was en wat God voor hen betekende in die tijd.

Geloven in opvoeden

Het boek geeft ouders adviezen en vaardigheden mee die hen helpen weer in hun opvoeding te gaan geloven. En ouders worden toegerust om gestalte te geven aan de geloofsopvoeding in het gezin.

In het werkboek dat erbij aangeschaft kan worden, staan vragen en werkvormen om mee aan de slag te gaan.

Gezinsmomenten op vakantie

Inspirerend materiaal voor drie weken vakantie. Door de speelse opzet en herkenbare thema's is samen met je geloof bezig zijn geen must, maar een genot voor ouders en kroost. Of ze nu 5 of 15 zijn. Voor elke dag is er een Bijbelgedeelte, een dobbelsteen met vragen bij het Bijbelgedeelte en een keer per week een uitgebreider gezinsmoment over het thema van die week. De thema's zijn: Op reis, rust en natuur.