Druk gezin maar toch ruimte voor je eigen gebed?

27 mei
Gezinsfundament
​Velen zullen het herkennen: een druk gezin met kinderen die je steeds weer even nodig hebben. “Mam, weet jij waar mijn voetbalschoenen zijn?” “Mam, mag ik morgen bij Thijs spelen?” “Wat eten we vanavond mama?” Tijd voor jezelf heb je bijna niet. Maar je wilt eigenlijk wel graag regelmatig even tijd nemen om te bidden. Juist ook voor je kinderen. Hoe doe je dat, wanneer je kinderen je in het hele huis weten te vinden met hun vragen? Henriëtte (moeder van vijf kinderen) vertelt hoe zij hiervoor een creatieve oplossing heeft gevonden.

“Even tijd om apart te gaan zitten om te bidden, is haast niet mogelijk in ons gezin”, vertelt ze. “Daarom ben ik op zoek gegaan naar een andere manier om toch te kunnen bidden. 

Voor mij werkt het prettig om mijn gebeden op te schrijven. Dat kan zelfs wanneer de kinderen om me heen aan het spelen zijn. Ik heb dit schrijven vooral veel gedaan in de tijd dat mijn jongste twee kinderen klein en/of net geboren waren. Een tijd van veel voedingen, verschonen, op tijd bij school, werken, huishouden, echt te veel voor stille tijd want naar bed was ook gelijk in slaap vallen. Er zijn geen regels voor hoe je moet bidden. Met God kun je praten zoals met een vriend. Dat kan ook prima door Hem als het ware een brief te schrijven! En weet je wat ook zo gaaf was, ik zag door het op te schrijven, dat  er veel verhoring is, meer dan ik daarvoor besefte.“

Een goed idee van Henriëtte om zo in haar levendige gezin toch gelegenheid te hebben voor haar gebed. Dank je wel voor je tip! Ik geloof dat juist in een druk gezin het erg belangrijk is om je eigen relatie met God goed te houden. Want samen met Hem kun je veel meer dan alleen. Ik ben benieuwd: hoe maak jij in jouw gezin tijd vrij voor je relatie met God?

Imke

Gezinsfundament

Stichting Gezinsfundament geeft ouders praktische tips, inspirerende verhalen en leuke ideeën over opvoeding. Dit doen we door middel van blogs, seminars, live webinars en persoonlijk advies. We combineren Bijbelse en wetenschappelijke inzichten.

Tags
Bidden
0-3 jaar
4-7 jaar
8-12 jaar
Literatuurtip
Magazine Geloof in het gezin

Bij de lancering van de website hebben wij een eenmalig magazine uitgegeven met interessante artikelen, handige tips, overzichten, ervaringsverhalen, links en nog veel meer. Inspirerend om zelf te lezen, maar ook opbouwend om samen met een vriendin te bespreken of op een opvoedkring te behandelen!

Bekijk het magazine hieronder online.

De allerbeste wensen. Aan de slag met opvoedingsidealen

Een boek over opvoedingsidealen dat richting geeft aan ouders om dagelijkse keuzes te maken. Het boek is ook geschikt om met uw partner of met een kring te bespreken door de gespreksvragen die erin staan.

Dit boek gaat over jouw handelen als opvoeder en je opvoedingsidealen die hieronder liggen. Het nadenken over die idealen en de praktische invulling ervan blijkt voor veel ouders motiverend en helpend. Vanuit de Bijbel doen de auteurs je handreikingen om na te denken over je eigen opvoedingsidealen en over hoe je die in praktijk kunt brengen.

Ieder hoofdstuk stelt een door ouders veel genoemd opvoedingsideaal aan de orde: een gelovig kind, een gelukkig kind, een sociaal kind, een zelfstandig kind, een succesvol kind en een verantwoordelijk kind. Naast informatie over het ideaal bevat elk hoofdstuk voorbeelden, verwerkingsopdrachten, verdiepingskaders en een Bijbelstudie. Het boek is uitstekend geschikt voor een kring of cursus over opvoeden en kan ook goed individueel worden gebruikt.

Ook de projectleiders van Geloof in het gezin hebben een bijdrage geleverd aan dit boek.

Download hieronder hoofdstuk 6 uit dit boek!

Geloven in opvoeden

Het boek geeft ouders adviezen en vaardigheden mee die hen helpen weer in hun opvoeding te gaan geloven. En ouders worden toegerust om gestalte te geven aan de geloofsopvoeding in het gezin.

In het werkboek dat erbij aangeschaft kan worden, staan vragen en werkvormen om mee aan de slag te gaan.