Dankdagkalender ‘Danken met Johannes op Patmos’

21 oktober
Geloof in het gezin
Op 3 november is het Dankdag voor gewas, arbeid en visserij. Woord en Daad staat samen met de jeugdbonden HHJO, HJW, JBGG en LCJ uitgebreid bij deze dag stil.

Het thema van de kalender is ‘Danken met Johannes op Patmos’ en centraal staat de tekst: “Wij danken U, Heere God almachtig, Die is, en Die was, en Die komen zal! Dag Gij Uw grote kracht hebt aangenomen, en als Koning hebt geheerst” (Openbaring 11:17). Stap voor stap wordt de tekst uitgelegd en tegelijk kan de tekst aangeleerd worden. Speciaal voor deze kalender is de bijbeltekst op muziek gezet. Kinderen leren deze dankdagweek God te danken voor Wie Hij is en wat Hij gedaan heeft en doet. Voor elke dag van de dankdagweek (beginnend op de zondag voorafgaand aan dankdag) is er een stukje om te lezen, iets om te zingen, gebedspunten en wat vragen of een opdracht.

De kalender een plekje geven in het gezin of de gemeente? De kalender zelf is gratis, er worden wel verzendkosten in rekening gebracht. Bestel de kalender in de webshop van Goed in Vorm.

Geloof in het gezin

Geloof in het gezin wil ouders en kerken inspireren en ondersteunen bij de christelijke opvoeding. Het LCJ en de CGJO zetten zich daarvoor in en schrijven voor deze website artikelen, blogs en materialen.

Tags
Danken
Dankdag
Christelijke feesten
4-7 jaar
8-12 jaar
Literatuurtip
Geloven in opvoeden

Het boek geeft ouders adviezen en vaardigheden mee die hen helpen weer in hun opvoeding te gaan geloven. En ouders worden toegerust om gestalte te geven aan de geloofsopvoeding in het gezin.

In het werkboek dat erbij aangeschaft kan worden, staan vragen en werkvormen om mee aan de slag te gaan.

Dankdagkalender 'Delen'

Op 2 november is het dankdag voor gewas, arbeid en visserij.Woord en Daad staat samen met de jeugdbonden HHJO, HJW, JBGG en LCJ, uitgebreid bij deze dag stil. In de kalender denken we met kinderen en jongeren na over wat God in de Bijbel zegt over dit onderwerp. Daarnaast delen we verhalen uit het werkveld van Woord en Daad.

Wil jij de kalender bestellen? Of wilt u de kalender een plek geven in uw gezin of in uw gemeente? De kalender zelf is gratis, er worden wel verzendkosten in rekening gebracht.

Voorleven (0-3)

De serie Voorleven van de HGJB wil ouders praktische handvatten aanreiken om met elkaar in gesprek te gaan over opvoeden en geloven. Dit deel gaat o.a. over de doop, vertrouwen, zingen en bidden en Bijbellezen. Zowel de pedagogische als de bijbels-theologische kant van opvoeden komt aan bod. Met opdrachten en gespreksvragen wordt een open gesprek bevorderd waarin ouders kunnen leren van elkaar. De serie Voorleven bestaat uit vier boekjes en bestrijkt de leeftijd van 0 tot 16 jaar, ouders kunnen op die manier met hun kind meegroeien.

Voorleven is geschikt voor een opvoedkring. De deeltjes bestaan uit acht hoofdstukken. De eerste twee uit dit deel zijn ook geschikt voor doopcatechese. Elk hoofdstuk behandelt een thema en biedt een herkenbare casus, een Bijbelstudie, verwerkingsvormen en verdiepende artikelen.