CGJO podcast: dopen en de eerste jaren

11 oktober
CGJO
Kun je al iets doen met geloofsopvoeding bij 0-3 jarigen? En waarom zou je een baby laten dopen? Hoe geef je de doop een goede plek in je gezin? Deze en nog meer vragen bespreekt presentator Jenne Minnema in de laatste podcast van dit seizoen met oud-collega Kasper van Helden en Margreet van den Berg. Margreet is gezinswerker bij het LCJ. Zij heeft veel ervaring met geloofsopvoeding in gezinnen en heeft ook enkele mooie anekdotes. Kasper vult daarin aan. En is het verhaal over de toerustingsavond waar of een sprookje?
CGJO

De Christelijke Gereformeerde Jeugdwerk Organisatie is één van de twee jeugdwerkorganisaties binnen de CGK. De CGJO onderscheidt zich in toerusting op maat voor clubs, verenigingen, kerkenraden, ouders en zondagsscholen.

Tags
Geloofsopvoeding
Doop
Mijlpalen
0-3 jaar
Literatuurtip
Gezinsmomenten rond verhuizing

Een verhuizing is een grote overgang voor je kind. Daarom is het goed om je kind erop voor te bereiden. Deze handreikingen voor gezinsmomenten helpen je daarbij. Er zijn Bijbelgedeelten en vragen om te praten over Bijbelse personen die gingen verhuizen. Samen met je kind ontdek je hoe het voor hen was en wat God voor hen betekende in die tijd.

Doopbox voor ouders

Met de doopbox biedt u als kerkenraad ouders en verzorgers een inhoudsvol cadeau. Het is een manier om ouders bewust te maken van hun prachtige taak in de christelijke opvoeding. De doopbox is zo ontworpen dat u de mogelijkheid heeft zelf nog aanvullend iets toe te voegen. Lees voor meer informatie de blog over dit materiaal.

Geloven in opvoeden

Het boek geeft ouders adviezen en vaardigheden mee die hen helpen weer in hun opvoeding te gaan geloven. En ouders worden toegerust om gestalte te geven aan de geloofsopvoeding in het gezin.

In het werkboek dat erbij aangeschaft kan worden, staan vragen en werkvormen om mee aan de slag te gaan.