Basketbalmoeder

7 april
De Wekker
Als moeder van drie fanatiek basketballende kinderen breng ik heel wat tijd door in de sporthal. Ik moedig aan, rij naar uitwedstrijden en ben als vrijwilliger actief binnen de vereniging. Tot mijn eigen verassing doe ik dat met veel plezier.

Zelf ben ik niet met sport opgegroeid en heb ik het geestelijke altijd verkozen boven het lichamelijke. Meegroeiend met mijn kinderen ben ik gaan beseffen dat je die twee niet van elkaar kunt en mag scheiden. God heeft ons niet geschapen als zwevende zielen. Hij heeft ons een lichaam gegeven dat een eenheid vormt met onze gedachten en gevoelens.

Inmiddels voel ik me dan ook niet meer schuldig als ik meer tijd doorbreng in de sporthal dan in de kerk. Want ook dat is een plek voor geloofsopvoeding. Regelmatig zit ik biddend op de tribune: ‘Heer, leer mijn kinderen verliezen zonder hun eigenwaarde te verliezen. Leer hem balans te vinden tussen opkomen voor zichzelf en samenwerken met teamgenoten. Leer haar respect te hebben voor de tegenstander als een naaste.’

Zo zorgen wij samen voor ons door God gegeven lichaam. De sporthal is trouwens ook een van de weinige plekken waar we nauw contact hebben met mensen die de Schepper van het lichaam nog niet kennen. Daar willen wij het licht dat we in de kerk ontvangen laten schijnen.

Als we thuis in gesprek zijn over de hemel zijn mijn kinderen het er unaniem over eens: ‘daar gaan we vast ook basketballen’. Misschien hebben ze wel gelijk. De opstanding van het lichaam is er toch niet voor niets?

Tekst: Ingrid Plantinga

De Wekker

De Wekker is het officiële landelijke blad van de Christelijke Gereformeerde Kerken; het onderscheidt zich door zijn actuele, inhoudelijke bijdragen op het terrein van kerk, geloof en wereld.

Tags
Opvoeding
Sport
Dagelijks leven
8-12 jaar
13-16 jaar
Literatuurtip
Doopbox voor ouders

Met de doopbox biedt u als kerkenraad ouders en verzorgers een inhoudsvol cadeau. Het is een manier om ouders bewust te maken van hun prachtige taak in de christelijke opvoeding. De doopbox is zo ontworpen dat u de mogelijkheid heeft zelf nog aanvullend iets toe te voegen. Lees voor meer informatie de blog over dit materiaal.

Geloven in opvoeden

Het boek geeft ouders adviezen en vaardigheden mee die hen helpen weer in hun opvoeding te gaan geloven. En ouders worden toegerust om gestalte te geven aan de geloofsopvoeding in het gezin.

In het werkboek dat erbij aangeschaft kan worden, staan vragen en werkvormen om mee aan de slag te gaan.

Elke dag nieuw

Het werk van een moeder lijkt misschien niet zo opzienbarend, maar heeft waarde voor de eeuwigheid. In dit boek neemt de auteur je mee door de Bijbel, op zoek naar Gods roeping voor moeders vandaag en de verwachting die er is in Hem.

Uit het leven van Eva leer je over je roeping in je huwelijk. Uit het leven van Jochebed leer je over je roeping in je gezin. Uit de geschiedenis van Martha en Maria leer je over je roeping in je huis.

Je leest ook de ervaringen van zeven gewone moeders van vandaag. Je ontdekt gaandeweg dat moederschap in al zijn facetten net tuinieren is. Je hebt een roeping te vervullen, waarin je van het begin tot het einde afhankelijk bent van de zegen van de Heere. En Zijn trouw is elke dag nieuw!


Bij alle hoofdstukken van het boek 'Elke Dag Nieuw' is bonusmateriaal te downloaden op www.elkedagnieuw.nl.