40 dagen bergopwaarts met het hele gezin

10 februari
TEAR
In de Bijbel vinden de prachtigste ontmoetingen tussen God en mensen vaak plaats op of bij een berg. Daar begint het allemaal mee. Door in Gods aanwezigheid te zijn, ontdek je ook dat God je uitnodigt om zelf een brenger van het recht te zijn. 26 februari start de 40-dagentijd. In de kalender ’40 dagen bergopwaarts’ van Tear staat er elke week een ontmoeting op een berg tussen een Bijbels personage en God centraal. Elke week neemt een andere schrijver je mee in zo’n ontmoeting. Door middel van deze ontmoetingen kun je met het hele gezin betekenis geven aan deze bijzondere tijd voor Pasen.

Bij de kalender is een gezinsboekje toegevoegd, om het voor de kinderen ook leuk en leerzaam te maken. Het schriftje staat boordevol vragen, liedjes en opdrachtjes om aan de tafel te doen, of vlak voor het slapengaan.

Bij de kalender krijg je ook een spaarpotje. Tijdens de 40-dagentijd wordt er gespaard voor kinderen in Nepal. In Nepal is een groot risico op natuurrampen zoals overstromingen, aardbevingen, bosbranden en droogte. Dit maakt de lokale bevolking kwetsbaar. Om ervoor te zorgen dat kinderen in Nepal veilig naar school kunnen gaan, willen we met elkaar geld sparen om stevige klaslokalen te bouwen.

Bestel de kalender en het bijpassende gezinsboekje via kalender.tear.nl.

TEAR

Tear helpt mensen zelf op te staan uit armoede en onrecht. We bieden wereldwijd hulp via lokale organisaties en kerken. Wij bouwen aan weerbare gemeenschappen en waar nodig vullen wij aan. Recht doen is voor ons een opdracht van God.

Tags
Vieren
Gezinsmoment
Geloofsopvoeding
Christelijke feesten
In gesprek
0-3 jaar
4-7 jaar
8-12 jaar
Literatuurtip
Gezinsmomenten rond verhuizing

Een verhuizing is een grote overgang voor je kind. Daarom is het goed om je kind erop voor te bereiden. Deze handreikingen voor gezinsmomenten helpen je daarbij. Er zijn Bijbelgedeelten en vragen om te praten over Bijbelse personen die gingen verhuizen. Samen met je kind ontdek je hoe het voor hen was en wat God voor hen betekende in die tijd.

Doopbox voor ouders

Met de doopbox biedt u als kerkenraad ouders en verzorgers een inhoudsvol cadeau. Het is een manier om ouders bewust te maken van hun prachtige taak in de christelijke opvoeding. De doopbox is zo ontworpen dat u de mogelijkheid heeft zelf nog aanvullend iets toe te voegen. Lees voor meer informatie de blog over dit materiaal.

Magazine Geloof in het gezin

Bij de lancering van de website hebben wij een eenmalig magazine uitgegeven met interessante artikelen, handige tips, overzichten, ervaringsverhalen, links en nog veel meer. Inspirerend om zelf te lezen, maar ook opbouwend om samen met een vriendin te bespreken of op een opvoedkring te behandelen!

Bekijk het magazine hieronder online.